Αρκαδίου 25, 12134 Περιστέρι, τηλ-fax: 210 5712330
e-mail :mail@2dim-perist.att.sch.gr

Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

Φωτοβολταϊκά : Μάθημα οικολογίας και περιβαλλοντικής ευαισθησίας

Ύστερα από επίμονες προσπάθειες ενός έτους περίπου και με την φιλότιμη και αξιέπαινη υποστήριξη ανθρώπων που νοιάζονται πραγματικά για την ποιοτική και πρωτοποριακή λειτουργία και εκπαίδευση που παρέχει το Σχολείο μας στους μαθητές του, τέθηκε σε λειτουργία το Φωτοβολταϊκό Σύστημα.
Το Σχολείο μας εντάχθηκε στο πιλοτικό πρόγραμμα των φωτοβολταϊκών συστημάτων, ύστερα από πρόταση του ΟΣΚ.
Οι εργασίες εγκατάστασης διάρκεσαν σχεδόν ολόκληρο το σχολικό έτος 2009-2010.
Ακολούθησε μία περίοδος έντονης προσπάθειας από το Διευθυντή του Σχολείου κ. Πατσή Αλέξανδρο και από τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής κ. Παναγιώτη Λύκο, η οποία κράτησε περίπου ένα έτος, προκειμένου να ξεπεραστούν οι όποιες γραφειοκρατικές δυσκολίες προέκυπταν, μιας και η σχετική διαδικασία ήταν πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα.
Τελικά υπογράφηκε στις 2 Ιουνίου 2010 η σύμβαση πώλησης και αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας μεταξύ του ΔΕΣΜΗΕ (Διαχειριστής Ελληνικού Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας) και του προέδρου της Σχολικής Επιτροπής του 2ου Δημοτικού Σχολείου και 33ου Νηπιαγωγείου Περιστερίου.
Στις 19 Ιουλίου, ημέρα Δευτέρα, πραγματοποιήθηκε η σύνδεση του συστήματος με το Δίκτυο ΧΤ της ΔΕΗ και η επίσημη καταγραφή της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.
Η μονάδα του φωτοβολταϊκού συστήματος είναι ισχύος 20 kw και έχει τοποθετηθεί στην ταράτσα του κτηρίου.

Τα Φωτοβολταϊκά, ειδικά για τις σχολικές μονάδες αποτελούν το καλύτερο μάθημα ζωής για τους μαθητές, αφού εκπαιδεύονται βιωματικά και επί τόπου, στη χρήση μη αναλώσιμων και φιλικών προς το περιβάλλον μορφών ενέργειας. Παρέχεται δε και μια ανάσα στα οικονομικά της σχολικής επιτροπής για άλλες δραστηριότητες της σχολικής μονάδες, προς όφελος των παιδιών.

Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

Σχολική χρονιά 2010-2011

Αγαπητοί  φίλοι γονείς

Η νέα σχολική χρονιά 2010-2011 αρχίζει 1 Σεπτεμβρίου 2010.
Από 1 Σεπτεμβρίου έως 10 Σεπτεμβρίου 2010 το Σχολείο θα είναι ανοικτό καθημερινά από 8:00 π.μ. έως 2:00 μ.μ.
Η  υποδοχή  των  μαθητών και ο καθιερωμένος αγιασμός θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου.






Καλό Καλοκαίρι σε όλους!


 Από τη Διεύθυνση του Σχολείου

Οι μαθητές μας στο ''Πλούτο'' του Αριστοφάνη

Την Πέμπτη 17 Ιουνίου και  ώρα 20:30, πραγματοποιήθηκε η παράσταση ''Πλούτος'' του Αριστοφάνη, στο Θέατρο Πολιτών, από τους μαθητές του Σχολείου μας.
Μια πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων που ενισχύθηκε και υλοποιήθηκε με τις σκηνοθετικές γνώσεις και δεξιότητες, αλλά με κυρίαρχο μέσο την αγάπη για τα παιδιά, του δασκάλου του Σχολείου κ. Βαριαδάκη Γιώργου.
Η αθώο και πηγαίο ταλέντο των παιδιών και το μεράκι των συντελεστών, αποτέλεσε την κατάλληλη συνταγή για την μεγάλη επιτυχία της παράστασης.
Μπράβο σε όλους!!!

Γιορτή λήξης με θέμα ''Αρχαία Ολυμπιάδα''

Τη Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010 και ώρα 19:00, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου μας, υποδέχτηκαν τους γονείς, τους εκπροσώπους της Διεύθυνσης της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και τους εκπροσώπους του Δήμου Περιστερίου, που μας τίμησαν με την αθρόα προσέλευσή τους, για να παρακολουθήσουν την γιορτή με την ευκαιρία της λήξης της σχολικής χρονιάς, με θέμα ''Αρχαία Ολυμπιάδα''.
Τους ευχαριστούμε όλους θερμά.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό από το Διευθυντή του Σχολείου κ. Πατσή Αλέξανδρο, ο οποίος εκτός των άλλων αναφέρθηκε στην επιτυχημένη και δημιουργική για τους μαθητές μας διαδρομή της απερχόμενης σχολικής χρονιάς, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει την σπουδαιότητα και ωφελιμότητα για την γειτονιά του Σχολείου, αλλά και για όλο το Περιστέρι, της ανάπλασης του παλιού πέτρινου Σχολείου και της αξιοποίησής του από το Δήμο Περιστερίου  ως σύγχρονη Δημοτική Βιβλιοθήκη.
Οι παρευρισκόμενοι περιστεριώτες, στους οποίους το κτίριο αυτό είναι τοποθετημένο βαθιά μέσα στην καρδιά τους, θυμίζοντάς τους τα ωραία παιδικά τους χρόνια, ξέσπασαν σε δυνατό χειροκρότημα.
Κατόπιν η Υποδιευθύντρια του Σχολείου κ. Γκλέκα Δήμητρα ξεκίνησε να αφηγείται την εξέλιξη της εκδήλωσης.
Η ζεστή και ρομαντική καλοκαιρινή βραδιά έδεσε απόλυτα με την σπουδαία δουλειά που ετοιμάστηκε από του μαθητές μας, με την ακούραστη καθοδήγηση και διάθεση της εκπαιδευτικού Φυσικής Αγωγής του Σχολείου κας Δανιά Ασπασίας, της οποίας ιδέα ήταν και το θέμα της εκδήλωσης.
Η υποδειγματική συνεργασία της κας Δανιά με την Υποδιευθύντρια του Σχολείου κας Γκλέκα, με τον εκπαιδευτικό Μουσικής του Σχολείου κ. Γκότση Βασίλη, που συνέθεσε και επιμελήθηκε την υπέροχη μουσική της παράστασης, με τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς, με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων αλλά κυρίως με τα παιδιά, είχε αυτό το καταπληκτικό αποτέλεσμα, που μας συγκίνησε και μας έκανε να καμαρώσουμε και να χειροκροτήσουμε  τους πρωταγωνιστές.
Τέλος η Πρόεδρος  του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ. Ραβάνη Βικτώρια, απηύθυνε χαιρετισμό, ευχαρίστησε τους συντελεστές, ενώ όλα τα μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου απένειμαν αναμνηστικά στα παιδιά της ΣΤ΄τάξης που μας συγκίνησαν και μας αποχαιρέτησαν, για να συνεχίσουν το ταξίδι της γνώσης και της μαθητικής εμπειρίας στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.



Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

Παρουσίαση ενός έτους δράσης με το πρόγραμμα comenius

Την Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου μας έγινε η παρουσίαση ενός έτους δράσης για το πρόγραμμα comenius που έχει τίτλο "Πώς σε λένε".


Οι μαθητές των τμημάτων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, με την καθοδήγηση των δασκάλων τους, έδειξαν στο κοινό με καταπληκτικό τρόπο την αξία και σημασία τέτοιων δράσεων, όπου οι επικοινωνία και συναναστροφή με εκπαιδευτικά και πολιτισμικά στοιχεία άλλων λαών, αλλά και προσώπων,  βαθαίνει  πλουτίζει   και καλλιεργεί γνώσεις και προσωπικότητες, ενώ αναδεικνύει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των λαών προωθώντας το σεβασμό τους. Με κατάμεστη την αίθουσα από γονείς και μαθητές, με μόνο δύσκολο σημείο τη ζέστη, παρακολουθήσαμε με ζωηρό ενδιαφέρον τα δρώμενα.



Τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους οι παρακάτω:Η Αντιδήμαρχος πολιτισμού και τεχνικών έργων κ.Τσιώτα Μαίρη, ο Υπεύθυνος Πολιτιστικών Προγραμμάτων της Δ/νσης Γ΄ Αθήνας κ. Χρήστος Παπαγεωργίου, η Υπεύθυνη  για θέματα  Αγωγής Υγείας της Δ/νσης Γ΄ Αθήνας κ. Ευρυδίκη Παυλάτου, η  πρώην Δ/ντρια του σχολείου μας και νυν πρόεδρος του 3ου διαμερίσματος  κ. Νικολίτσα Καρκούλια.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους  μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου γι΄αυτήν τη ξεχωριστή εκδήλωση.

Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

Οι μαθητές μας χορεύουν στο Άλσος Περιστερίου

Την Τετάρτη το βράδυ 9 Ιουνίου 2010, οι μαθητές του Σχολείου μας, σε διδασκαλία της εξαιρετικής δασκάλας χορού κας  Πίτα Τζένης, παρουσίασαν το πρόγραμμα που είχαν ετοιμάσει, υποδεχόμενοι έτσι τις καλοκαιρινές διακοπές.
Η διδασκαλία πραγματοποιούνταν κάθε Σάββατο, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου, που συνδράμει πάντα ανελιπώς και ακούραστα στη ποιότητα της εκπαίδευσης των παιδιών μας.
Το πρόγραμμα περιελάμβανε κυρίως παραδοσιακούς χορούς, με υπέροχες παραδοσιακές στολές, που στο τέλος μας επανέφερε στη σύγχρονη πραγματικότητα με eurovision και Mikle Jakson.
Την εκδήλωση παρακολούθησαν πλήθος κόσμου, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, ο διευθυντής και εκπαιδευτικοί του Σχολείου και άλλοι επίσημοι.
Συγχαρητήρια στα παιδιά, στους γονείς και στη δασκάλα τους.

Παρουσίαση προγραμμάτων στο Θέατρο Πολιτών

Στις 2 Ιουνίου 2010 το Σχολείο μας συμμετείχε στην παρουσίαση προγραμμάτων στο Θέατρο Πολιτών που διοργάνωσε η Διεύθυνση Γ΄ Αθήνας.
Η εξαιρετική δουλειά των μαθητών του Α1 τμήματος, με την υποδειγματική καθοδήγηση της δασκάλας τους κας Αθηνάς Ντούλια, κέρδισε εντυπώσεις και χειροκροτήματα, μα κυρίως γέμισε τους θεατές με παιγνιώδη τρόπο, μυνήματα σωστής διατροφής, μιας και το Πρόγραμμα ήταν σχετικό με την υγιεινή διατροφή και υγιεινές συνήθειες.

Στη συνέχεια ακολούθησε η παρουσίαση του ευρωπαϊκού προγράμματος comenius από την εκπαιδευτικό του Σχολείου μας και συντονίστρια του προγράμματος κ. Σκολαρίκου Μαρία.
Καινοτόμες δράσεις από τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές μας, που γεμίζουν με αληθινή ποιότητα την εκπαιδευτική καθημερινότητα.