Αρκαδίου 25, 12134 Περιστέρι, τηλ-fax: 210 5712330
e-mail :mail@2dim-perist.att.sch.gr

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Τα εγκαίνεια της Δημοτικής Βιβλιοθήκης



Την Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010 και ώρα 12:00, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνεια της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.
Παρουσία του Δημάρχου Περιστερίου κ. Παχατουρίδη, της κ. Μούσχουρη, υπό την αιγίδα της οποίας τίθεται ο τομέας της μουσικής βιβλιοθήκης, πολλών επίσημων προσκεκλημένων, μεγάλου αριθμού περιστεριωτών και κατοίκων της γειτονιάς του Πέτρινου Σχολείου, τελέστηκε ο αγιασμός από το σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Περιστερίου κ.Χρυσόστομο.
Έντονα συγκινητική ήταν η στιγμή κατά την οποία η πρώην επί 25ετεία Διευθύντρια του 2ου Δημ. Σχολείου κ. Καρκούλια Νικολίτσα (Λιλή), κρούοντας το παλιό παραδοσιακό κουδούνι, εμφανίστηκε στην είσοδο της βαριάς σιδερένιας πόρτας, αναγγέλοντας την έναρξη της λειτουργίας του ιδρύματος.
Ακολούθησαν ομιλίες από τους: Δήμαρχο κ. Παχατουρίδη,  πρέσβυρα καλής θέλησης της UNICEF κ. Μούσχουρη,  καθηγητή πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Παπαϊωάννου και την πρόεδρο βιβλιοθηκονόμων Ελλάδος.
Ομάδα μαθητών  του 2ου Δημ. Σχολείου, υπό την συνοδεία και καθοδήγηση του εκπαιδευτικού μουσικής κ. Γκότση Βασίλη, συνεπήραν το κοινό τραγουδώντας τραγούδια του Χατζιδάκη που έχει ερμηνεύσει η κ.Μούσχουρη.
Τέλος αφού έγινε η κοπή της κορδέλας των εγκαινείων, όλοι οι προσκεκλημένοι περιηγήθηκαν τους σύγχρονους και εντυπωσιακούς χώρους της βιβλιοθήκης. 
Η πόλη μας απέκτησε ένα πνευματικό κόσμημα. Ένα πολιτιστικό στολίδι αντάξιο της  κληρονομιάς και της ιστορίας της. Πιστεύουμε και ευχόμαστε να αξοποιηθεί όπως πρέπει.







Δεν υπάρχουν σχόλια: