Αρκαδίου 25, 12134 Περιστέρι, τηλ-fax: 210 5712330
e-mail :mail@2dim-perist.att.sch.gr

Σάββατο 6 Μαρτίου 2010

Εκθεση παλαιών αντικειμένων



Από την Πέμπτη 4 έως και τη Τρίτη 9 Μαρτίου στην αίθουσα του Β1 θα λειτουργεί έκθεση παλαιών αντικειμένων που διοργάνωσε η ομάδα της Β1 τάξης του σχολείου μας.
Στα πλαίσια της ευέλικτης ζώνης, οι μαθητές συζήτησαν για τον τρόπο ζωής των ανθρώπων σε παλαιότερα χρόνια, ήρθαν σε επαφή με κείμενα που μιλούσαν για ήθη και έθιμα του τόπου μας, άκουσαν παραδοσιακά παιδικά τραγούδια, γνώρισαν αντικείμενα που χρησιμοποιούνταν στο παρελθόν μέσα από ποιήματα , παραδοσιακά παραμύθια και την εφημερίδα του Μουσείου Λαϊκής Τέχνης (είχε προηγηθεί η περσινή επίσκεψη στο λαογραφικό μουσείο της Αγγ. Χατζημιχάλη, και στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης) και, τέλος, αποφάσισαν να συγκεντρώσουν παλιά αντικείμενα που είχαν οι ίδιοι στα σπίτια τους..
Στη συνέχεια έγραψαν λεζάντες με την περιγραφή, το όνομα και τη χρήση των αντικειμένων και…η έκθεση ετοιμάστηκε. Ταυτόχρονα, έφτιαξαν και οι ίδιοι με πλαστελίνη ομοιώματα από τα αντικείμενα που τους έκαναν εντύπωση .
Την έκθεση παρακολούθησαν οι μαθητές των υπόλοιπων τμημάτων του σχολείου μας, το εκπαιδευτικό προσωπικό καθώς και οι γονείς των μαθητών.

1 σχόλιο:

Μητροφάνης Αγιάνογλου - Παπαθανασίου είπε...

Ενα μεγάλο "εύγε" στην ΠΑΙΔΑΓΩΓΟ του Β1...!!!
Στις δύσκολες μέρες που ζούμε και στις ακόμα δυσκολότερες που έρχονται, είναι καλό τα παιδιά μας να έχουν έστω και μικρές εικόνες από τον τρόπο ζωής προηγούμενων δεκαετιών.
Χρήσιμα τα κινητά τηλέφωνα για στιγμές ανάγκης αλλά δεν επικοινωνούν την αγάπη του μάστορα που έφιαξε την ξύλινη πυξίδα με τα χέρια του. Ούτε και φέρνουν κοντά τους ανθρώπους όπως έναν πελάτη που προσέχει μήπως και τον "κλέψει στο ζύγι" ο μπακάλης έτσι όπως και οι 2 σκύβουν πάνω από την παλιά ζυγαριά

Με φιλικούς χαιρετισμούς
Φάνης Αγιάνογλου - Παπαθανασίου