Αρκαδίου 25, 12134 Περιστέρι, τηλ-fax: 210 5712330
e-mail :mail@2dim-perist.att.sch.gr

Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
18ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
ΠΕΛΟΠΙΔΑ 177
12137 ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Πληροφορίες: ΑΘΗΝΑ ΔΑΦΝΟΜΗΛΗ
Τηλέφωνο: 697-2110003

Καλημέρα σας
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 18ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου σε συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών (http://www.raag.org/), τον οργανισμό ARISS (http://www.ariss-eu.org/), την Ευρωπαϊκή Επιτροπή του Διαστήματος (http://www.esa.int/), τη ΝΑΣΑ (www.nasa.gov) την Ελληνική Αστρονομική Ένωση (http://www.astronomia.org.gr/) και το Δήμο Περιστερίου (http://www.peristeri.gr/) διοργανώνει :
τη πρώτη (1η) επικοινωνία μέσω ασυρμάτου στα VHF μαθητών της 6ης Δημοτικού του 18ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου και άλλων 6 δημοτικών σχολείων (46ο, 30ο, 49ο, 45ο, 2ο και το Ι. Ε. Παπαχαραλάμπους) με αστροναύτες που βρίσκονται επάνω στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) που γίνεται για πρώτη φορά στο Περιστέρι & στην Αθήνα γενικότερα
Η όλη εκδήλωση θα φιλοξενηθεί στη συνεδριακή αίθουσα του κτιρίου ΚΥΒΕ, οδός
Εθνάρχου Μακαρίου 1, Περιστέρι μετά απο την ευγενική παραχώρηση της απο την ΑΝ.ΑΝ.Ε.ΠΕΡ. και το Δήμο Περιστερίου προς το Σύλλογο μας.
Από τον οργανισμό ARISS και του συνεργαζόμενους φορείς του διαστήματος οριστικοποιήθηκε η ημερομηνία και η ώρα για την επικοινωνία των μαθητών με το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και θα γίνει τη Τρίτη 16 Μαρτίου 2010 και ώρα 13:37 με συνομιλητή τον αστροναύτη TIMOTHY J. CREAMER.
Ο αστροναύτης, κύριος Creamer, είναι και ραδιοερασιτέχνης και με την ιδιότητα του ραδιοερασιτέχνη θα πραγματοποιηθεί αυτή η επαφή. Το ραδιοερασιτεχνικό του διακριτικό είναι KC5WKI.
Για την επίτευξη και υλοποίησης αυτής της επικοινωνίας έχουν εργαστεί κάποιοι άνθρωποι πάνω από δύο (2) χρόνια.
Αυτή την ώρα (παραπάνω), εφόσον όλα πάνε καλά και δεν έχουν να αντιμετωπίσουν κάποιο πρόβλημα στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), θα ακούσουμε τη φωνή του αστροναύτη απο το διάστημα.
Στη διάρκεια των 10 λεπτών της επαφής οι αστροναύτες απαντούν σε ερωτήσεις, που έχουν προετοιμάσει οι μαθητές και συνήθως έχουν σχέση με την ζωή και τις ασχολίες των αστροναυτών στο διαστημικό σταθμό, χωρίς να περιορίζονται όμως μόνο σε αυτό.
Οι μαθητές έχουν προετοιμαστεί ήδη και έχουν παρακολουθήσει επιπλέον σεμινάρια .
Φυσικά υπάρχουν και άλλες εκδηλώσεις που θα γίνουν νωρίτερα για τους μαθητές και όσους έλθουν να παρακολουθήσουν:
1. Θεατρικό δρώμενο με θέμα « Αναπαράσταση της γέννησης του Σύμπαντος» με την καλλιτεχνική επιμέλεια της κυρίας Ειρήνης Ιακώβου.
2. Παρουσίαση για την αστρονομία και το διάστημα από τους ερασιτέχνες αστρονόμους της Ελληνικής Αστρονομικής Ένωσης .
3. Παρουσίαση του ραδιοερασιτεχνισμού από την Ένωση Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών (ΕΕΡ)
4. Παρουσίαση με DVD του Διεθνή Διαστημικού Σταθμού (ISS) και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής του
Διαστήματος.
Για περισσότερες πληροφορίες για τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις πριν αλλά και μετά απο την επικοινωνία μέσω του ασυρμάτου με τον αστροναύτη, αρμόδια είναι η κυρία ΔΑΦΝΟΜΗΛΗ ΑΘΗΝΑ (τηλ. 697-2110003), πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 18ου Δημοτικού Σχολείου και Διαμερισματική Σύμβουλος, η οποία έχει αναλάβει τη όλη διοργάνωση της εκδήλωσης αυτής.
Σας ευχαριστούμε για την συνεργασία και είμαστε στη διάθεση σας για οτιδήποτε.
Με εκτίμηση


Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Αθηνά Δαφνομήλη – Βανικιώτη
Πρόεδρος

Δεν υπάρχουν σχόλια: