Αρκαδίου 25, 12134 Περιστέρι, τηλ-fax: 210 5712330
e-mail :mail@2dim-perist.att.sch.gr

Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Η Α΄ τάξη στο «Χωριό της Άλφα Βήτα».


Την Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου οι μαθητές της Α΄ τάξης του σχολείου μας παρακολούθησαν το κουκλοθέατρο της Αλεξίας Αλεξίου με τίτλο «Το χωριό της Άλφα Βήτα».
Οι επιτραπέζιες κούκλες, τα πρωτότυπα τραγούδια, η μουσική, οι έξυπνοι και χιουμοριστικοί διάλογοι, απαρτίζουν μια διασκεδαστική παράσταση, η οποία στοχεύει πρωτίστως  να ψυχαγωγήσει τα παιδιά, αλλά και σε δεύτερο επίπεδο να τα εισάγει ομαλά στον κόσμο της γραφής και των γραμμάτων.
Η Αλεξία Αλεξίου αναρωτιέται τι μπορεί να συμβεί όταν ένα μικρό παιδί δεν μπορεί να μάθει την αλφαβήτα. Το ρόλο να βοηθήσει, στην παράσταση, αναλαμβάνει το μολύβι προτείνοντας μια επίσκεψη στο αλφαβητοχώρι. Εκεί όμως επικρατεί αναταραχή. Τα γράμματα έχουν χωριστεί σε δύο στρατόπεδα. Σύμφωνα και φωνήεντα διεκδικούν την αρχηγία του χωριού. Όταν όμως πλησιάζει ο κίνδυνος, η ένωση και η συνεργασία δίνουν τη λύση.
Οι μικροί μαθητές παρακολούθησαν με ιδιαίτερη ευχαρίστηση την παράσταση, καθώς συμμετείχαν ενεργά παρεμβαίνοντας και βοηθώντας τη μικρή Μαργαρίτα στο ταξίδι της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: