Αρκαδίου 25, 12134 Περιστέρι, τηλ-fax: 210 5712330
e-mail :mail@2dim-perist.att.sch.gr

Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

«Το Πνεύμα των Χριστουγέννων», και στη Δημοτική Βιβλιοθήκη

Η Συντονιστική Επιτροπή της νεοσύστατης Δημοτικής Βιβλιοθήκης Περιστερίου με σκοπό τη γνωριμία των παιδιών των Δημοτικών Σχολείων της πόλης σε έναν δημιουργικό πόλο έλξης, γνώσεων και ψυχαγωγίας και με στόχο τη συμμετοχή στις γιορτές των Χριστουγέννων με ιδιαίτερη χαρά και ευχαρίστηση ξεκίνησε τις πρώτες δραστηριότητές της σύμφωνα με το πνεύμα των ημερών με ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που έχει τίτλο «Το Πνεύμα των Χριστουγέννων».


Οι εκπαιδευτικοί, που υλοποιούν το πρόγραμμα υπηρετούν στο Σχολείο μας, αλλά και σε σχολεία της ευρύτερης περιοχής, είναι εθελοντές, που προσφέρθηκαν να βοηθήσουν με τις γνώσεις τους για να γίνει το πιλοτικό αυτό πρόγραμμα. Είναι συγκινητική η προσφορά όλων των εκπαιδευτικών και αξίζουν πραγματικά πολλών συγχαρητηρίων για το μεράκι και την αγάπη τους σε δράσεις που γίνονται προς όφελος των παιδιών μας.
Πρόκειται για εκπαιδευτικό πρόγραμμα, με τίτλο «Το Πνεύμα των Χριστουγέννων», που περιλαμβάνει τέσσερα μέρη διάρκειας μισής ώρας.
Αναλυτικότερα:
• Στο χώρο της Μουσικής Βιβλιοθήκης «Νάνα Μούσχουρη», οι μαθητές των Δημοτικών Σχολείων θα έχουν τη δυνατότητα να προσεγγίσουν το πνεύμα των εορτών μέσα από τη μουσική.
• Στην Αίθουσα Συνεδρίων θα γίνεται προβολή ταινίας, που έχει ως θέμα της τα Χριστούγεννα.
• Στον χώρο της Παιδικής βιβλιοθήκης θα γίνονται αφηγήσεις παιδικών βιβλίων, που σχετίζονται με το πνεύμα των Χριστουγέννων.
• Οι μαθητές των Δημοτικών Σχολείων θα έχουν τη δυνατότητα να εκφραστούν με Εικαστικές Δημιουργίες σε ειδικό χώρο της βιβλιοθήκης με την καθοδήγηση συνοδού εκπαιδευτικού
Το πρόγραμμα είναι πιλοτικό και πραγματοποιείται καθημερινά τις εργάσιμες ημέρες, από τη Δευτέρα 6/12/2010 ώς την Τετάρτη 22/12/2010 από τις 09:00 π.μ. ώς τις 11:00 π.μ.
Οι μαθητές του Σχολείου μας βίωσαν και απόλαυσαν το πρόγραμμα την πρώτη εβδομάδα της πραγματοποίησης του.
Έτσι η χαρά του «Δωδεκαημέρου» άρχισε να πλημμυρίζει τις καρδιές των παιδιών πριν ακόμα αρχίσουν οι διακοπές των Χριστουγέννων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: