Αρκαδίου 25, 12134 Περιστέρι, τηλ-fax: 210 5712330
e-mail :mail@2dim-perist.att.sch.gr

Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε με τον Αγιασμό

Πολύ νωρίς το πρωί της Δευτέρας 13 Σεπτεμβρίου του 2010, χαρούμενες παιδικές φωνές και γέλια, πλημμύρισαν την αυλή του Σχολείου μας.
Όλοι οι μαθητές μας με τους γονείς τους, συγκεντρώθηκαν στον αύλειο χώρο, για να παρακολουθήσουν την τελετή του Αγιασμού.
Το ιδιωτικό κανάλι "ΑLTER", που έχει έδρα το Περιστέρι, ήταν σε ζωντανή σύνδεση, για την μετάδοση της τελετής.
Ο Αγιασμός τελέστηκε από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Περιστερίου κ. Χρυσόστομο.
Τίμησαν με την παρουσία τους:
Ο Δήμαρχος Περιστερίου κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, ο Προϊστάμενος του 3ου Γρ.ΠΕ κ. Γεώργιος Παναγιώτου, η Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων της Διεύθυνσης Π.Ε  Γ΄Αθήνας κ. Ευαγγελίου Μαρία, ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής και Αντιδήμαρχος κ. Λύκος Παναγιώτης, η πρώην Διευθύντρια και νυν πρόεδρος του 3ου Δημοτικού Διαμερίσματος κ. Καρκούλια Νικολίτσα, η Διαμερισματικός Σύμβουλος κ. Οικονομοπούλου Δήμητρα, η πρώην Προϊσταμένη του 33ου Νηπιαγωγείου κ. Μητσιάνη Ελένη, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου, όλοι οι Εκπαιδευτικοί και το προσωπικό του Σχολείου, οι Γονείς και φυσικά οι μαθητές μας.
Μετά την τελετή ο Διευθυντής του Σχολείου κ. Πατσής Αλέξανδρος εκφώνησε ομιλία, η οποία εκτός των ευχών εμπεριείχε χρήσιμες πληροφορίες για την λειτουργία και δραστηριότητα του Σχολείου.
Έκανε ιδιαίτερο καλωσόρισμα στα ''πρωτάκια" και στους μαθητές του συστεγαζόμενου Νηπιαγωγείου.
Κατόπιν χαιρετισμούς απηύθυναν  ο κ. Δήμαρχος, ο κ. Προϊστάμενος του 3ου Γρ.ΠΕ, ο κ. Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής και η κ. Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.
Τέλος οι μαθητές με τους δασκάλους τους μπήκαν στις τάξεις τους για την παραλαβή των βιβλίων και την ανταλλαγή εντυπώσεων για το καλοκαίρι που μας αποχαιρέτησε. 

1 σχόλιο:

Φάνης Αγιάνογλου - Παπαθανασίου είπε...

Ο Σεπτέμβριος 2010, εκτός από την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2010-2011, αποτελεί και ένα ιστορικό ορόσημο: αυτό της συμπλήρωσης 2.500 ετών από την μάχη του Μαραθώνα.
Η έκβαση της μάχης αυτής, πρώτη από μια σειρά σημαντικών μαχών μεταξύ της Ελλάδας και της Περσικής αυτοκρατορίας, αναγνωρίζεται από ιστορικούς ανά τον κόσμο ως καθοριστική για την πορεία ολόκληρου του Δυτικού Πολιτισμού: καθοριστική ως πρός γεωστρατηγικό σκέλος της εποχής εκείνης αλλά καθοριστική, κυρίως, για την επιβίωση και συνέχιση του δημοκρατικού πολιτεύματος του κράτους των Αθηνών το οποίο συγκρούσθηκε με το δεσποτικό καθεστός της Πέρση μονάρχη.
Η Δημοκρατία ανέκαθεν δεχόταν και δέχεται βολές πανταχόθεν με χειρότερη ίσως τον ευτελισμό της μέσα από την απαξίωση και την κακώς ενοούμενη ατομική ελευθερία.
Ταπεινή προτροπή πρός την Διεύθυνση και το διδακτικό προσωπικό του σχολείου μας για μια επίσκεψη μαθητών στον ομώνυμο αρχαιολογικό χώρο. Η επιγραφή στην στήλη μας υπενθυμίζει: ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΜΑΧΟΥΝΤΩΝ ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΜΑΡΑΘΩΝΙ ΧΡΥΣΟΦΟΡΩΝ ΜΗΔΩΝ ΕΣΤΟΡΕΣΑΝ ΔΥΝΑΜΙΝ. Ως νέοι μαχητές, παιδαγωγοί και μαθητές/ριές τους καλούνται να υπερασπιστούν τις ίδιες διαχρονικές αξίες για τις οποίες 192 Αθηναίοι και Πλαταιείς έχασαν την ζωή τους τον Σεπτέμβριο του 490 π.Χ.: ισότητα, ελευθερία και σεβασμό στα ατομικά και συλλογικά δικαιώματα

Με φιλικούς χαιρετισμούς
Φάνης Αγιάνογλου - Παπαθανασίου