Αρκαδίου 25, 12134 Περιστέρι, τηλ-fax: 210 5712330
e-mail :mail@2dim-perist.att.sch.gr

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

H Γ΄ τάξη στο Μουσείο Αφής στην Καλλιθέα.

Την Τρίτη 25 Ιανουαρίου οι μαθητές της Γ΄ τάξης με τις δασκάλες τους παρακολούθησαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Μουσείο Αφής στην Καλλιθέα.

Το Μουσείο αυτό είναι ένα από τα 4-5 Μουσεία στον κόσμο στο είδος τους. Είναι σχεδιασμένο ειδικά για τις ανάγκες των εχόντων δυσκολίες όρασης. Προσφέρεται όμως και για την μουσειακή εκπαίδευση των μαθητών μας αφού οι χώροι του δημιουργούν ευχάριστο κλίμα για την εκπαιδευτική μας προσέγγιση. Τα εκθέματα, αγάλματα, ανάγλυφα και αγγεία είναι τα περισσότερα ακριβή αντίγραφα που τα παιδιά μπορούν να ψηλαφίσουν και να δουλέψουν διερευνητικά όπως κάναμε κι εμείς.
Με τη βοήθεια της μουσειοπαιδαγωγού κ.Οικονομάκου και με θέμα: " Τα αγγεία μας μιλούν για την ιστορία μας" τα παιδιά έψαξαν και ανακάλυψαν πληροφορίες για τους θεούς και τα σύμβολά τους, τα όπλα τους, την εκπαίδευσή τους, τα επαγγέλματά τους, τα ήθη τους, τα ζώα που υπήρχαν τότε. Στο τέλος της επίσκεψης οι μαθητές επισκέφθηκαν και το εκθετήριο κατασκευών τυφλών, όπου προαιρετικά, αγόρασαν αναμνηστικά βοηθώντας έτσι τα άτομα αυτά.

Η επίσκεψη αυτή ήταν πολύ εποικοδομητική και ευχάριστη με σημαντικές και πρωτόγνωρες εμπειρίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: