Αρκαδίου 25, 12134 Περιστέρι, τηλ-fax: 210 5712330
e-mail :mail@2dim-perist.att.sch.gr

Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Οι μαθητές της Δ’ τάξης στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης

Στις 27 Μαΐου οι μαθητές της Δ’ τάξης ολοκλήρωσαν την ιστορική τους αναδρομή στο «ΧΡΥΣΟ ΑΙΩΝΑ» επισκεπτόμενοι το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης. Λίγες βδομάδες πριν είχε προηγηθεί η επίσκεψη στον ιερό βράχο της Ακρόπολης.

Στο επιβλητικό Νέο Μουσείο (κατασκευασμένο από τσιμέντο, χάλυβα και γυαλί) οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν τα αριστουργήματα της αρχαίας ελληνικής τέχνης.

Στην Α’ αίθουσα είδαμε τα αγγεία που χρησιμοποιούσαν οι Έλληνες των Κλασικών Χρόνων για το γάμο. Στη συνέχεια είδαμε τον Τρικέφαλο Δαίμονα που κρατούσε τα 3 στοιχεία της φύσης: αέρα, γη και ύδωρ.

Προχωρήσαμε στην αίθουσα των αρχαϊκών έργων, όπου εντύπωση προκάλεσε στα παιδιά «ο Μοσχοφόρος». Παριστάνεται ένας νέος να κουβαλά στον ώμο του ένα μοσχαράκι, προσφορά στη θεά Αθηνά. Επίσης εντύπωση προκαλεί η μεγαλόσωμη «Κόρη του Αντήνορος», άγαλμα με εντυπωσιακό ύφος και ένδυμα που μοιάζει αραχνοΰφαντο. Σ’ αυτή την αίθουσα είδαμε να ζωντανεύει ο κόσμος της Αρχαϊκής Ακρόπολης μέσα από πλήθος αγαλμάτων (κομψές Αθηναίες, γυμνοί έφηβοι, ιππείς κ.ά.).

Στο επόμενο επίπεδο είδαμε τις Καρυάτιδες (ανθρωπόμορφες κολόνες) εντυπωσιακές και αγέρωχες. Αφού ακούσαμε την ιστορία της κλοπής των αρχαίων μας μνημείων από τον Έλγιν και την κατάρα που τον ακολούθησε, ευχηθήκαμε τα κλεμμένα αρχαία μας να επανέλθουν στο φυσικό τους χώρο. Τώρα πια διαθέτουμε τον κατάλληλο χώρο, το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης. Είναι πράγματι επιβλητικό,σύγχρονο και πρωτοποριακό.

Επειδή στο εσωτερικό του Μουσείου δεν επιτρέπεται η φωτογράφιση, οι φωτογραφίες μας περιορίζονται μόνο στον εξωτερικό χώρο που είναι επίσης εντυπωσιακός, καθώς κάτω από το γυάλινο δάπεδο οι ανασκαφές συνεχίζονται με πλούσια ευρήματα.

Δευτέρα 24 Μαΐου 2010

Τα επιδαπέδια παιχνίδια σε χρήση

Μετά την ολοκλήρωση της επιτυχούς εγκατάστασης - κατασκευής των επιδαπέδιων παιχνιδιών στο Σχολείο μας, παραδόθηκαν προς χρήση.
Τα παιδιά εκπαιδεύτηκαν από τους εκπαιδευτικούς των τμημάτων, στον τρόπο με τον οποίο θα διαχειρίζονται και θα απολαμβάνουν τη χαρά και την παιδαγωγικότητα που προσφέρουν τέτοιου είδους δράσεις.
Τέθηκε σε εφαρμογή άλλη μία δραστηριότητα που εντάσεται στο πλαίσιο των στόχων για ποιοτική εκπαίδευση των μαθητών μας και για  δημιουργική, χαρούμενη και ασφαλή παραμονή τους στους χώρους του Σχολείου.
Άλλωστε ο ενθουσιασμός τους φαίνεται ζωγραφισμένος στα πρόσωπά τους.
Βλέπε φωτογραφίες.


Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

Τα "πρωτάκια" του ερχόμενου Σεπτέμβρη επισκέπτονται τη Α΄τάξη

     Με μεγάλη χαρά υποδεχτήκαμε στη Α' Τάξη στο Σχολείο μας, τους μαθητές του συστεγαζόμενου 33ου Νηπιαγωγείου, σε μια επίσκεψη που σκοπό είχε την γνωριμία και εξοικίωση των μελοντικών μας μαθητών στη Α΄τάξη από τον ερχόμενο Σεπτέμβρη.
    Τα συναισθήματα της χαράς και του ενθουσιασμού τόσο των επισκεπτών όσο και των φιλοξενούντων ήταν απερίγραπτα.
    Μοιράστηκαν δώρα από τις εκπαιδευτικούς τις Τάξης, ακούστηκαν χρήσιμες πληροφορίες για την επόμενη σχολική χρονιά και με χαμόγελα και ανυπομονησία οι μελλοντικοί μας μαθητές αποχώρησαν, συνοδευόμενοι από τις συναδέλφους του  Νηπιαγωγείου.

Εγγραφές μαθητών για την Α΄ τάξη Δημοτικού Σχ.Έτους 2010-2011

Ανακοινώνεται ότι από 1-6-2010 μέχρι και 21-6-10 θα γίνονται οι εγγραφές των μαθητών για την Α΄ τάξη του Σχολ . Έτους 2010 – 2011, με έτος γέννησης 2004.

Ώρα εγγραφών: 10:30 έως 13:00

Απαιτούμενα δικαιολογητικά:

1. Πιστοποιητικό γέννησης Δήμου ή Κοινότητας(τελευταίου πριν την εγγραφή τριμήνου) και όσα δεν διαθέτουν Ληξιαρχική πράξη γέννησης

2. Βιβλιάριο Υγείας (εμβόλια)

3. Πιστοποιητικό οδοντολογικής εξέτασης

4. Πιστοποιητικό οφθαλμολογικής εξέτασης

5. Πιστοποιητικό καρδιολογικής εξέτασης

6. Αποδεικτικό Διεύθυνσης κατοικίας(ΔΕΗ-ΟΤΕ-ΕΥΔΑΠ κ.λ.π)

7. Βεβαίωση παρακολούθησης Νηπιαγωγείου

8. Ατομικό Δελτίο Υγείας



ΠΡΟΣΟΧΗ

Η μη εγγραφή τον Ιούνιο είναι σοβαρή παράλειψη και προκαλεί δυσλειτουργία στο Σχολείο για τον

Προγραμματισμό:

1.ΔΑΣΚΑΛΩΝ    2.ΒΙΒΛΙΩΝ    3.ΤΜΗΜΑΤΩΝ

Παρακαλούμε με σεβασμό και καλοπροαίρετη διάθεση τους γονείς για την πλήρη τήρηση όλων των παραπάνω για απρόσκοπτη συνεργασία

                               
                                                                                                    Με τιμή
                                                                                     Ο Διευθυντής του Σχολείου

Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Η ομάδα ποδοσφαίρου στο Διασχολικό Πρωτάθλημα

      Η ομάδα ποδοσφαίρου του Σχολείου μας, συμμετείχε στο Διασχολικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου στις 17 Μαΐου, παίζοντας με το 41ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου .
     Τα παιδιά, με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής κ. Δανιά, προσπάθησαν,δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό για διάκριση, μέσα στα πλαίσια της ευγενούς άμυλας.
     Μπράβο στα παιδιά και στη συνάδελφο για την άξια προσπάθεια.

Ολοκληρώθηκε η Εβδομάδα Βιβλίου

        Μεγάλη επιτυχία σημείωσαν οι εκδηλώσεις για την Εβδομάδα Βιβλίου, που πραγματοποιήθηκαν στο Σχολείο μας τις 11-12 και 13 Μαΐου, σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων.
        Οι μαθητές με ενθουσιασμό, συμμετείχαν με εύστοχες ερωτήσεις και απαντήσεις στην επικοινωνία τους με τις προσκεκλημένες, βραβευμένες συγγραφείς και αφηγήθηκαν περιεχόμενα των βιβλίων που μελέτησαν.
        Έντονο επίσης ενδιαφέρον εκδηλώθηκε στην αγορά βιβλίων από την 'Εκθεση Βιβλίου που είχε στηθεί.
        Τέτοιες πρωτοβουλίες που καλλιεργούν και ενθαρύνουν τη φιλαναγνωσία των μαθητών μας, αξίζουν πραγματικά συγχαρητηρίων.

Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

Η Δ΄ ΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ''ΑΚΡΟΠΟΛΗ''

         Τα παιδιά της Δ΄ Τάξης με τις δασκάλες τους και με την ξεναγό, στις 6-5-2010 ανέβηκαν στο λόφο της Ακρόπολης. Τα παιδιά πέρασαν μπροστά από τα Προπύλαια, είδαν το ναό της Απτέρου Νίκης, κάθισαν μπροστά από τον Παρθενώνα και άκουσαν την περιγραφή της ξεναγού. Θαύμασαν τον αρχαίο Ναό και στη συνέχεια επισκέφθηκαν το Ερεχθείο, όπου τους εξιστορήθηκε η διαμάχη της Αθηνάς και του Ποσειδώνα για την ονομασία της πόλης της Αθήνας. Είδαν τις Καρυάτιδες και συζήτησαν γι’ αυτές. Ο περίπατος αυτός συνδυάστηκε με την ιστορία και τη γνώση καθώς και με το θαυμασμό για τις δημιουργίες των αρχαίων Ελλήνων, τις οποίες επισκέπτονται άνθρωποι απ’ όλο τον κόσμο για να τις θαυμάσουν.

Η Γ΄ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΤΟ ''ΔΡΩ ΚΗΦΙΣΙΑΣ''

           Τα παιδιά της Γ΄Δημοτικού με τις δασκάλες τους,επισκέφτηκαν στις 6  - 5  - 2010  το ''ΔΡΩ ΚΗΦΙΣΙΑΣ'' και παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα « Πρωτόγονος άνθρωπος».

           Τα παιδιά συμμετείχαν ενεργά στην εξέλιξη της μικρής κοινωνίας των προϊστορικών ανθρώπων, υποδυόμενα το ρόλο του πρωτόγονου ανθρώπου μέσα σε σπηλιές, όπου ντύθηκαν με δέρματα, κάθισαν πάνω σε πέτρες, επικοινώνησαν με κραυγές πρωτογόνων, προσπάθησαν ν’ ανάψουν φωτιά, έφτιαξαν ομοίωμα χειροπέλεκυ, κυνήγησαν, ψάρεψαν και αναβίωσαν με συναρπαστικό τρόπο τη ζωή των πρωτόγονων.

Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν που συνδύασαν τα δρώμενα με ό,τι διδάχτηκαν στην ιστορία τους.

Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΒΙΒΛΙΟΥ

Την προσεχή εβδομάδα διοργανώνονται στο Σχολείο μας εκδηλώσεις αφιερωμένες στην καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας των μαθητών μας .
Η διοργάνωση της ‘’Εβδομάδας Βιβλίου’’ που θα πραγματοποιηθεί στις 11, 12 και 13 Μαΐου 2010 γίνεται με τη συνεργασία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και θα περιλαμβάνει πέρα από τις επισκέψεις γνωστών και βραβευμένων Συγγραφέων, πολλές και ποικίλες δραστηριότητες καθώς και Έκθεση Βιβλίου, η οποία θα στηθεί στην είσοδο του Σχολείου μας και θα λειτουργεί καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας.

Πρόγραμμα Επισκέψεων:

11 Μαΐου : Αλεξάνδρα Μπίζη, ‘’Ο πειρατής Περπερούα και οι 15 Γόνδολες’’ Α΄ Τάξη
12 Μαΐου : Μαρία Τσόγκα, ‘’Μια μπάλα ζωγραφιά’’ για Β΄-Γ΄ και Δ΄ Τάξη
13 Μαΐου : Αγγελική Δαρλάση, ‘’Οι ονειροφύλακες’’ (Κρατικό Βραβείο) για Ε΄ -ΣΤ΄ Τάξη.

Κυριακή 2 Μαΐου 2010

ΕΠΙΔΑΠΕΔΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

Συγκινητική ήταν η συμμετοχή εκπαιδευτικών αλλά και γονιών  για την κατασκευή - δημιουργία στην αυλή  Σχολείου μας επιδαπέδιων παιχνιδιών, με σκοπό την δημιουργική και ευχάριστη απασχόληση των μαθητών στα διαλείμματα, αλλά και στα πλαίσια της Ευέλικτης Ζώνης.
Είναι μιά ιδέα η οποία μελετήθηκε από το Εκπαιδευτικό Προσωπικό του Σχολείου και μετά από παρακολούθηση σεμιναρίου, αποφασίστηκε να υλοποιηθεί.
Βρισκόμαστε στη φάση της ολοκλήρωσης της κατασκευής των παιχνιδιών.
'Ηδη τα παιδιά είναι ενθουσιασμένα εκδηλώνοντας ζωηρό ενδιαφέρον με το είδος των παιχνιδιών και τα χρώματά τους.
Εντός των ημερών θα διδαχθούν και θα παραδοθούν σε χρήση.