Αρκαδίου 25, 12134 Περιστέρι, τηλ-fax: 210 5712330
e-mail :mail@2dim-perist.att.sch.gr

Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Ευχές

Αγαπητοί γονείς και μαθητές,
οι διακοπές του Πάσχα ήδη άρχισαν.
Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν πάλι τη Δευτέρα 2 Μαΐου 2011.
Ευχές για Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση
Ο Διευθυντής και οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου



Κυριακή 10 Απριλίου 2011

Comenius - Εκπαιδευτική επίσκεψη εκπαιδευτικών Β. Ιρλανδία.

Στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος Comenius που υλοποιείται στο Σχολείο μας, πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη των εκπαιδευτικών μας που συμμετέχουν σ’ αυτό στη Β. Ιρλανδία.
Η επίσκεψη διήρκησε από τις 2 έως τις 6 Απριλίου και περιελάμβανε συνάντηση εκπροσώπων από όλες τις χώρες που συμμετέχουν προκειμένου να συζητηθούν θέματα που αφορούν στην πορεία του προγράμματος, να αξιολογηθεί η μέχρι τώρα δραστηριότητα και να σχεδιαστούν τα επόμενα βήματα.
Πέρα από τις συναντήσεις εργασίας, οι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εκδήλωση από τα παιδιά του σχολείου που τους φιλοξενούσε, να περιηγηθούν στις τάξεις και να γνωρίσουν από κοντά το εκπαιδευτικό τους σύστημα. Δεν έλειψε και η περιήγηση σε σημαντικά αξιοθέατα της περιοχής.
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε μέσα σ’ ένα ζεστό και εγκάρδιο κλίμα και όλοι αποχαιρετιστήκαμε με την προσμονή της επικείμενης συνάντησης στο Σχολείο μας το Μάιο για τον εορτασμό της λήξης του προγράμματος.

Η Δ’ τάξη στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης

Στις 7 Απριλίου οι μαθητές της Δ’ τάξης ολοκλήρωσαν την ιστορική τους αναδρομή στο «ΧΡΥΣΟ ΑΙΩΝΑ» επισκεπτόμενοι το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης.
Στο επιβλητικό Νέο Μουσείο (κατασκευασμένο από τσιμέντο, χάλυβα και γυαλί) οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν τα αριστουργήματα της αρχαίας ελληνικής τέχνης.
Στην Α’ αίθουσα απόλαυσαν τα αγγεία που χρησιμοποιούσαν οι Έλληνες των Κλασικών Χρόνων για το γάμο. Στη συνέχεια θαύμασαν τον Τρικέφαλο Δαίμονα που κρατούσε τα 3 στοιχεία της φύσης: αέρα, γη και ύδωρ.
Προχώρησαν στην αίθουσα των αρχαϊκών έργων, όπου εντύπωση προκάλεσε στα παιδιά «ο Μοσχοφόρος». Παριστάνεται ένας νέος να κουβαλά στον ώμο του ένα μοσχαράκι, προσφορά στη θεά Αθηνά. Επίσης εντύπωση προκαλεί η μεγαλόσωμη «Κόρη του Αντήνορος», άγαλμα με εντυπωσιακό ύφος και ένδυμα που μοιάζει αραχνοΰφαντο. Σ’ αυτή την αίθουσα ένοιωσαν να ζωντανεύει ο κόσμος της Αρχαϊκής Ακρόπολης μέσα από πλήθος αγαλμάτων (κομψές Αθηναίες, γυμνοί έφηβοι, ιππείς κ.ά.).
Στο επόμενο επίπεδο μεγάλη εντύπωση αποκόμισαν από τις Καρυάτιδες (ανθρωπόμορφες κολόνες) εντυπωσιακές και αγέρωχες. Αφού άκουσαν την ιστορία της κλοπής των αρχαίων μας μνημείων από τον Έλγιν και την κατάρα που τον ακολούθησε, ευχηθήκαν τα κλεμμένα αρχαία μας να επανέλθουν στο φυσικό τους χώρο. Τώρα πια διαθέτουμε τον κατάλληλο χώρο, το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης. Είναι πράγματι επιβλητικό, σύγχρονο και πρωτοποριακό.
Επειδή στο εσωτερικό του Μουσείου δεν επιτρέπεται η φωτογράφιση, οι φωτογραφίες μας περιορίζονται μόνο στον εξωτερικό χώρο που είναι επίσης εντυπωσιακός, καθώς κάτω από το γυάλινο δάπεδο οι ανασκαφές συνεχίζονται με πλούσια ευρήματα.