Αρκαδίου 25, 12134 Περιστέρι, τηλ-fax: 210 5712330
e-mail :mail@2dim-perist.att.sch.gr

Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2011

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Σας ενημερώνουμε ότι στο φουαγιέ του συνεδριακού κέντρου ΚΥΒΕ του Δήμου Περιστερίου (Εθνάρχου Μακαρίου 1, πλησίον λεωφόρου Κηφισού) θα πραγματοποιηθεί  έκθεση φωτογραφίας με θέμα: «Ανάδειξη των Σχολικών Κτιρίων» της Δ/νσης  Π.Ε. Γ΄ Αθήνας. Η έκθεση θα είναι ανοικτή, για όσους ενδιαφέρονται, από το Σάββατο 2 Απριλίου έως την Παρασκευή 8 Απριλίου και ώρες  09:00 π.μ.  έως 20.00 μ.μ. 
                                                              Η  Διευθύντρια Π.Ε.  Γ΄ Αθήνας
                                                                            Γεωργία  Ψαρρά

Η ΣΤ' Τάξη τουΣχολείου μας στο Ιστορικό Μουσείο( Παλιά Βουλή).


Την Tρίτη 29 Μαρτίου 2011 η ΣΤ' Τάξη του Σχολείου μας επισκέφθηκε το Ιστορικό Μουσείο( Παλιά Βουλή).
Οι μαθητές περιηγήθηκαν στην αίθουσα συνεδριάσεων της Παλιάς Βουλής, συνειδητοποιώντας το περιβάλλον της πρώτης κοινοβουλευτικής ζωής του Τόπου.
Στη συνέχεια περιηγήθηκαν στο τμήμα παραδοσιακών φορεσιών.
Επίσης με έντονο ενδιαφέρον και λόγω του επικείμενου εορτασμού για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, τα παιδιά θαύμασαν τον εξοπλισμό των Αγωνιστών του '21 και τις εικονιζόμενες μορφές τους.
Μετά το τέλος της επίσκεψης στο Ιστορικό Μουσείο, όλοι αποχώρησαν ενθουσιασμένοι γεμάτοι εντυπώσεις και συναισθήματα.

Κυριακή, 27 Μαρτίου 2011

Η γιορτή για την επέτειο της 25ης Μαρτίου

 Την Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011, το Σχολείο μας γιόρτασε με ιδιαίτερη λαμπρότητα την επέτειο της 25ης Μαρτίου. Στο προαύλιο μετά την προσευχή έγινε έπαρσης της σημαίας από τις σημαιοφόρους, ενώ όλοι οι μαθητές τραγουδούσαν τον Εθνικό μας Ύμνο.
Κατόπιν όλοι μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς κατευθυνθήκαμε στην στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Σχολείου μας. Εκεί οι μαθητές της ΣΤ΄ Τάξης με την υποστήριξη των μαθητών της Έ τάξης και την καθοδήγηση του Δασκάλου κ. Δεληζήση, συνεπικουρούμενου από τους εκπαιδευτικούς κ. Κούτρα και κ. Γκότση, παρουσίασαν τη γιορτή για την Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.
Η γιορτή περιελάμβανε πρωτότυπο σκετς με προβολές διαφανειών και πολλά τραγούδια. Τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και το αποτέλεσμα τα δικαίωσε.
Τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια!Τρίτη, 22 Μαρτίου 2011

Ο εορτασμός για την 25η Μαρτίου


Ανακοινώνεται ότι την Πέμπτη 24-03-11 και ώρα 8:30 θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της «25ης Μαρτίου1821 ».
Την επιμέλεια της γιορτής έχουν οι μαθητές της ΣΤ΄τάξης με το δάσκαλο και το μουσικό τους.
Οι μαθητές θα προσέλθουν κανονικά και θα αποχωρήσουν μετά το τέλος της εκδήλωσης.
 Το πρόγραμμα του ολοήμερου δεν θα πραγματοποιηθεί.
  • Μετά το τέλος της γιορτής, η σημαιοφόρος του σχολείου μας και οι παραστάτες συνοδευόμενοι από  εκπαιδευτικούς,  θα συμμετάσχουν στην κατάθεση στεφάνων που θα πραγματοποιηθεί στην Κεντρική Πλατεία του Δήμου στις 11:00.
  • Την Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011, το σχολείο θα είναι κλειστό.                                                                                                                                             Από τη Διεύθυνση του Σχολείου
                               

                               

Η Β΄ τάξη στο ‘’Δρω’’ στην Πλάκα


Την Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011, οι μαθητές της Β΄  τάξης του Σχολείου μας επισκέφθηκαν το ‘’Δρω’’ στην  Πλάκα, όπου παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Σιτάρι –Ψωμί. Οι μικροί  μαθητές έμαθαν το πώς παρασκευάζεται το ψωμί , έτριψαν στην παραδοσιακή μυλόπετρα το σιτάρι  και ζύμωσαν το δικό τους ψωμί. Ο βιωματικός τρόπος προσέγγισης του προγράμματος ικανοποίησε και χαροποίησε ιδιαίτερα τους μικρούς μαθητές, οι οποίοι επέστρεψαν στο Σχολείο μας φανερά χαρούμενοι με τον καρπό του κόπου τους. 

Η Γ΄ τάξη στο Μουσείο Ζωολογίας


Τη Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011 οι  μαθητές της Γ΄ τάξης με τους δασκάλους τους, επισκέφθηκαν το Μουσείο Ζωολογίας στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου.
Τα εκθέματα του  μουσείου αποτελούνταν από πουλιά, ζώα, έντομα και είδη του υδάτινου κόσμου. Οι μαθητές με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολούθησαν το πρόγραμμα που αφορούσε τα πουλιά. Είδαν βαλσαμωμένα πουλιά, που κάποια από αυτά κινδυνεύουν να εξαφανιστούν και συμπλήρωσαν σχετικό φυλλάδιο εργασίας με τη βοήθεια της ξεναγού μουσειοπαιδαγωγού. 
Οι μαθητές ενθουσιάστηκαν και επέστρεψαν στο Σχολείο μας με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2011

Το εμβόλιο της φυματίωσης

Ανακοινώνεται ότι μετά από επικοινωνία που πραγματοποίησε το Σχολείο μας με το Κέντρο Υγείας του Περιστερίου, το εμβόλιο της φυματίωσης για Α΄ και ΣΤ΄ τάξη δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος στο Σχολείο.

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς πρέπει να μεριμνήσουν με δική τους πρωτοβουλία.
                                                                            Aπό τη Διεύθυνση του Σχολείου


Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2011

Eνημέρωση γονέων για το Β΄ τρίμηνο


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Αγαπητοί γονείς,
την Παρασκευή  18 Μαρτίου 2011 θα πραγματοποιηθεί η ενημέρωσή σας για τους μαθητές των τάξεων Α΄ και Β΄ και θα δοθούν οι έλεγχοι προόδου των μαθητών των τάξεων Γ΄, Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄ για το Β΄ τρίμηνο ως εξής:
Τάξη :    Α1΄ ώρα 13:00
Τάξεις:   Α2,Γ1,Γ2,Δ1,ΣΤ ώρα 12:25
Τάξεις:   Β1,Δ2,Ε2  ώρα 13:15
Τάξη:     Β2,Ε1, Τμήμα Ένταξης ώρα 11:30
Ταυτόχρονα θα πραγματοποιείται και η ενημέρωσή σας από τους εκπαιδευτικούς των ειδικοτήτων(Αγγλικών, Μουσικής και Φυσικής Αγωγής στο γραφείο των δασκάλων στον 1ο όροφο. Οι εκπαιδευτικοί Γαλλικών-Γερμανικών θα ενημερώσουν την Δευτέρα 21/3/2011 από τις 12:25.
Ιστολόγιο του Σχολείου: http://2dimperist.blogspot.com
                                                                                          
                                                    Από τη Διεύθυνση του Σχολείου